POČETNA PLATA 2.400 EVRA Evo koliko zarađuju zaposleni u Audiju

U nedavno objavljenom izveštaju o poslovanju Audija sadržani su i podaci o platama zaposlenih ovog nemačkog proizvođača automobila.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Prema izveštaju koji je objavio list Bild, prihodi od prodaje su u prva tri kvartala ove godine porasli na 44,6 milijardi evra ili 10,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Podaci o visini plata odnose se na 59.000 zaposlenih u fabrikama u Ingolstadtu i Neckarsulmu.

Blic preporučuje

Početna mesečna plata radnika je 2.398 evra, dok kvalifikovani radnici imaju mesečnu zaradu od 3.240 evra.

Foto: shutterstock

Godišnja plata vođe projekta je 87.200 evra, inženjera 86.800 evra, automehaničara 39.200 evra, a studenata 17.300 evra. To znači da studentska mesečna plata iznosi 1.440 evra.

Markus Duesmann, predsednik Upravnog odbora Audija koji je dio Volkswagen grupacije, prošle godine je primio osnovnu platu u iznosu od 1,4 miliona evra.

Radnici dobijaju 13. platu, regres, bonus i deo su programa raspodele dobiti.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com