Počinje novi ciklus programa “Moja prva plata”

Navodi se da danas počinje povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će kompanije selektovati najbolje kandidate.

moja, prva, plata

Program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva sa završenom najmanje srednjom školom.

U prvoj polovini novembra kandidate biraju firme iz privatnog sektora, a u drugoj poslodavci iz javnog sektora, navodi NSZ.

Dodaje se da će dve nedelje nakon povezivanja biti formirane konačne liste poslodavaca i kandidata i biće dostupne na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs.

Naglašava se da će u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovih lista uslediti potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, nakon čega će kandidati, najkasnije do kraja decembra, ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine.

Program “Moja prva plata” traje devet meseci, a za to vreme NSZ kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno će isplaćivati 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem 30.000 dinara.

Program realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

“Moja prva plata” se realizuje od kraja avgusta 2020. godine i u dva ciklusa učestvovalo je skoro 18.000 mladih i oko 10.000 poslodavaca.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com