Popović: 50 odsto startapa osnivaju mladi, 20 odsto žene

“Prema podacima međunarodnih istraživača oko 64 odsto naših startapova je iz oblasti razvoja IT softvera, 15 odsto iz oblasti razvoja hardvera. Oni oko 50 odsto proizvoda plasiraju na tržište Evropske unije, a oko 40 odsto na tržište SAD”, rekao je on otvarajući konferenciju o startap preduzetništvu “Startap-stani na crtu”.

startap, mladi,jpg

Konferencija je okupila vise od 80 predstavnika regionalnih startap centara, uspešnih preduzetnika, investitora kao i predstavnike Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke, a njena centralna tema su inovacije u startapima.

Popović je takođe naveo da su oko 50 odsto osnivača startapova mladi između 30 i 39 godina, a kao posebno pohvalno je naveo da je među osnivačima i 20 odsto žena, dok je pre šest godina taj procenat iznosio samo četiri.

Govoreći o tome šta je država uradila na pomoći razvoju startapova on je između ostalog naveo potpisivanje ugovora sa holandskom kompanijom Dil rum kompani radi implementacije platfome za predstavljanje ekosistema Srbije koji bi trebalo da pomogne boljem predstavljaju naših startapa na širem međunarodnodnom tržištu, budući da je reč o najpoznatijoj globalnoj bazi podataka, a početak rada te platforme se očekuje za oko mesec do mesec i po dana.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com