Popović: Turistička organizacija Beograda, druga u svetu po uspešnosti, prvi London

Turistička organizacija Beograda po uspešnosti je druga u svetu, odmah iza Londona, a iza nas je Kejptaun, rekao je Popović i precizirao da će ti podaci biti zvanično objavljeni narednih dana.

turizam, beograd, letovanje, srbija, kalemegdan, godisnji, odmor, pixabay

Popović je rekao da za nas postoji stalni interes, za Srbiju i Beograd kao centar regiona u kojem je i Grčka, što je i jedan od razloga zašto Grci rado dolaze u Beograd.

Dodao je da je TOB imala nekoliko promocija u Grčkoj, da su se upravo vratili sa sajma.

“Grke zanima manifestacioni turizam, a mi smo poznati kao narod i grad koji pravi najbolju atmosferu i zato nas vole, a komunikacijski je najlakše iz Grčke doći do Beograda”, rekao je Popović.

Na pitanje kakve će biti ponude za građane iz regiona, koje će biti okvirne cifre noćenja uoči novogodišnje noći, Popović kaže da je to tajna i podseća da je Beograd tržište koje odlično funkcioniše.

“Imamo 121 hotel, značajne kapacitete u privatnom smeštaju. Kada dođu praznici odnosno Beogradska zima, sa velikim brojem manifestacija, prvi turisti će uživati u nešto boljim cenama u odnosu na one koji se odluče da nas posete u poslednjem trenutku”, rekao je Popović i precizirao da što se tiče cena najbolje stojimo u regionu.

“Ne samo što smo bezbedna već smo i stabilna destinacija, sa stabilnim cenama koje ne rastu. Očekujemo veliki broj turista iz Grčke pa i cele Evrope i sveta”, rekao je on.

Direktor TOB-a je kazao da je Beograd u prvih devet meseci uspeo da dostigne nivo turista iz 2019. i dodao da “smo imali najviše turista iz Rusije, i to pre početka sukoba u Ukrajini, pa potom slede Turci, a Grci su među prvih pet”.

“Imamo veliki broj gostiju iz SAD”, rekao je Popović i podsetio da je Beograd direktnim letom povezan sa Njujorkom, a da od maja kreće i let za Čikago.

“Kada gledate Srbiju u celini, sve što se dešava nije nas mnogo poremetilo. Uspeli smo da se održimo ali u nekim segmentima smo uspeli da unapredimo stvari”, rekao je Popović i dodao da imamo i goste iz Kine, ali ne u broju kao ranije.

Time je naš uspsh veći jer smo ostavarili dobar rezultat iako nedostaje glavni deo tusta iz Kine, rekao je on i naglasio da se TOB i TOS bore za nova tržista.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com