Poznato je kada kreće prijava za novu turu novca od države

Tekst objavljen: 11.10.2022 12:55        

Mladi od navršenih 16 do 29 godina dobiće po 5.000 dinara od države pred Novu godinu. Da bi im novac “legao” na račun poterbno je da se za to prijave. Link za prijavu biće otvoren od 1. decembra u ponoć i prijava na na sajtu Uprave za trezor će trajaće do 15. decembra

Poznato je kada kreće prijava za novu turu novca od države

Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku, potvrdio je ministar finansija.

“Država, uprkos brojnim izazovima prouzrokovanim aktuelnom krizom u svetu, ima dovoljno sredstava da pomaže svoje građane, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije” – rečeno je u Ministarstvu finansija.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kako se prijaviti

Privaja ce biti kao i ranije, a to je izgledalo ovako.

– U prijavi na portalu https://idp.trezor.gov.rs/ potrebno je navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 5.000 dinara.

Ukoliko lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a država će u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne.

Država je prošle godine u dva navrata uplatila mladima na račun po 100 evra. U prvom krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od sto miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

U januaru ove godine za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.019.796 ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com