Правни заступник Ђоковића: Учестале сајбер преваре уз коришћење Новаковог имена

среда, 20.09.2023,  15:45 -> 15:57

Извор: РТС

У последње време поново су примећени учестали покушаји сајбер криминалних група да недозвољено и незаконито искоришћавајући име и лик Новака Ђоковића преваре грађане преко интернета, саопштио је правни заступник српског тенисера, адвокат Горан Драганић.

Како је навео, више интернационалних сајбер криминалних група путем лажних огласних порука интензивно пласира неистините рекламне садржаје у којима наводно учествује Новак Ђоковић.

У саопштењу се каже да најучесталију овакву сајбер превару представља неистинита рекламна порука која повезује Новака Ђоковића са наводном “Газпром платформом” којом се позивају грађани да улажу свој новац преко те наводне “платформе”.

“Све овакве и сличне огласне поруке које су преплавиле интернет простор су апсолутна обмана, па упозоравамо грађане Србије и региона да буду веома опрезни, да не наседају на овакве и сличне веома озбиљне финансијске преваре и да не дозволе да постану плен организоване сајбер криминалне групе”, поручио је адвокат Драганић.

Истакао је да су против свих одговорних за ове интернет преваре већ предузета сва законом дозвољена правна средства и поднете кривичне пријаве Вишем Јавном тужилаштву за високотехнолошки криминал.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com