Premijerka Brnabić otvorila razvojni centar Luxoft u Beogradu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvorila je danas u Beogradu Razvojni centar svetski poznate kompanije za softverska rešenja Luxoft.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

Istakla je da se stvari u IT brzo menjuju jer ta kompanija u februaru nije imala nijednog zaposlenog u Srbiji, a sada ih ima više od 1.000, a plan je da do kraja 2023. imaju preko 2.000 zaposlenih u Srbiji.

Ona je poželela dobrodošlicu toj kompaniji, čijih 85 odsto zaposlenih je došlo iz Ruske Federacije.

Poželela im je da u Srbiji nađu nove talente, uz očekivanje da njihova znanja doprinesu daljem rastu i jačanju srpske ekonomije.

Brnabić je istakla izuzetne rezultate IT sektora u Srbiji koja je najbrže rastući sektor, a ove godine će ostvariti preko 2,6 milijardi evra izvoza.

Istakla je da dolazak kompanije Luxoft donesi dodatna znanja u Srbiju, te da će se truditi da dovede još IT kompanija, iz Rusije i drugih zemalja, i da Srbija postane IT hab.

Premijerka je ocenila da će tako zajedno brže rasti i Srbija i kompanije.

Luxoft radi softverska rešenja za auto-industriju, bankarstvo, telekomunikacije, a klijenti su im neki od najvećih svetskih brendova i ima više od 20.000 zaposlenih u 30 zemalja.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com