Preusmeravanje? Rusima “nije nemoguće”

Postoji mogućnost da se kroz turski gasni hab preusmere sve količine gasa koje su izgubljene zbog terorističkih napada na Severne tokove.

Izvor: Sputnjik

Ilustracija: Shutterstock/Aleksei Ignatov

Ilustracija: Shutterstock/Aleksei Ignatov

To je izjavio direktor Gasproma Aleksej Miler, prenosi Sputnjik.

“Reč je o svim tim izgubljenim količinama zbog međunarodnog terorističkog napada na Severne tokove, tako da to mogu biti značajne količine“, rekao je Miler na temu perspektive turskog gasnog haba televiziji Rosija 1.

Na pitanje, da li je moguće da se budućim habom transportuju sve količine sa severa, on je odgovorio da ništa nije nemoguće.

Miler je podsetio da Gasprom ima iskustvo u pripremi realizacije projekta Južni tok koji je kasnije pretvoren u Turski tok. Južni tok je prvobitno bio planiran za kapacitet od 63 milijarde kubnih metara gasa.

“Ako govorite o tehničkoj dokumentaciji koja je potrebna za razvoj trase, onda imajte u vidu da je za ‘Južni tok’ svojevremeno sve već urađeno“, naveo je direktor Gasproma.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da bi Rusija mogla da premesti tranzit gasa sa „Severnih tokova“ u region Crnog mora i Turske. On je tu ideju razmotrio i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i dati su nalozi da se detaljno i po hitnom postupku razmotri ovo pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com