“Prisiljeni smo na drastičan potez, planirajte točenje goriva u skladu s tim”

Prodajna mesta Petrola i Croduxa u Hrvatskoj sutra će od 12 do 13 sati biti privremeno zatvorena.

Izvor: Jutarnji list/L.G.

Ilustracija: Shutterstock/MawardiBahar

Ilustracija: Shutterstock/MawardiBahar

“Izvinjavamo se zbog neugodnosti”, poručuju iz tih kompanija, prenosi Jutarnji list.

“Unapred se izvinjavamo vernim kupcima jer ćemo reći ’NE’ interventnim merama na cene goriva. One ugrožavaju pouzdano i stabilno snabdevanje gorivom. Stoga ćemo u sredu, 28. decembra 2022. godine od 12 do 13 sati u Hrvatskoj iz protesta privremeno zatvoriti prodajna mesta Petrola i Croduxa”, saopštili su danas iz tih kompanija.

Kako podseća portal, slovenački Petrol sprema se da tužiti Vladu RH, čulo se na današnjoj Skupštini te kompanije u Ljubljani. Naime, ta firma, drugi najveći lanac benzinskih pumpi u Hrvatskoj i najveći u Sloveniji, izračunala je kako joj je zbog ovogodišnjih Vladinih mera o ograničavanju cena goriva nanesena poslovna šteta od 45,6 miliona evra.

Iz Petrola i Croduxa poručuju kako njihova prodajna mjesta ostaju otvorena na auto-putevima i nautičkim benzinskim servisima te će ostati otvorena za hitne službe: policiju, vatrogasce i hitnu pomoć.

“Mera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga i vreme zatvaranja koje smo odabrali kako bismo vam uzrokovali što manje neugodnosti – već ukazuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli. Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje jer Vlada Hrvatske ne mari za naša upozorenja. Uprkos mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog budžeta od prodaje naftnih derivata ostaju nepromenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unapred osigurali stabilno snabdevanje naftnim derivatima, zaštitili više od 2.173 radna mesta i omogućili vam da i ubuduće posećujete prodajna mesta Petrola i Croduxa. Savetujemo vam da u skladu s tim planirate točenje goriva i u navedenom periodu ne posećujete naša prodajna mesta u sredu, 28. decembra, između 12:00 i 13:00 sati”, poručuju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com