Privrednici iz Španije zainteresovani za investicije u… …

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa delegacijom Privredne komore Španije i predstavnicima španskih kompanija, koji su, zajedno sa srpskim kompanijama, učestvovali na drugom Poslovnom forumu „Srbija-Španija”.

Premijerka Brnabić je objasnila da će u fokusu vlade u budućem periodu biti projekti u oblasti energetike, obnovljivih izvora energije, zaštite životne sredine, ali i investicije u oblasti biotehnologije i biomedicine i pozvala predstavnike španskih kompanija da predlože svoje projekte.

Privrednici iz Španije su, kao oblasti sa velikim potencijalom za investicije, naveli i ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, farmaceutsku industriju, energetsku i digitalnu transformaciju i oblast naučnih istraživanja.

Na sastanku je istaknuto da održavanje poslovnih foruma, kao i potpisani Okvirni protokol o finansijskoj i tehničkoj saradnji dve zemlje u oblasti infrastrukturnih projekata, umnogome doprinose boljoj saradnji i lakšem uspostavljanju kontakata privrednika dveju zemalja, javlja Tanjug.

Predsednica vlade ocenila je da su bilateralni odnosi dve zemlje izuzetno dobri, izgrađeni na obostranom uvažavanju i podršci po pitanjima od najvećeg nacionalnog interesa, pre svega, kroz očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naših zemalja i spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje.

O posvećenosti i spremnosti obe strane za intenziviranjem političkog dijaloga, kako je navela premijerka, svedoči i činjenica o nedavnoj poseti šefa španske vlade Pedra Sančesa Srbiji, što je ujedno i prva poseta jednog španskog zvaničnika na najvišem nivou našoj zemlji u novijoj istoriji bilateralnih odnosa.

Premijerka je naglasila da Srbija i Španija beleže stalan rast robne razmene i povećan interes španskih kompanija koje žele da investiraju na našem tržištu.

Zahvalila je Ambasadi Španije u Srbiji i Privrednoj komori Španije na posvećenosti u unapređenju ekonomske saradnje, za koju je izrazila uverenje da će se u narednom periodu razvijati i pratiti izuzetno dobre političke odnose naših zemalja.

Sastanku predsednice vlade i privrednika prisustvovao je i ambasador Kraljevine Španije u Srbiji Raul Bartolome Molina, saopštila je pres služba vlade.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com