Produžen tender za izgradnju železničke obilaznice oko Niša

Delegacija EU u Srbiji objavila je izmenu javnog poziva za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Niš-Dimitrovgrad, deonica obilaznica oko Niša.

Izvor: eKapija

Foto: Depositphotos,

Foto: Depositphotos,

Tender je produžen do 2. februara. Prethodni rok za dostavljanje ponuda bio je 24. novembar.

Podsetimo, predmet tendera je izrada projektne dokumentacije na osnovu Projekta za građevinsku dozvolu i izgradnja nove jednokolosečne elektrifikovane železničke obilaznice oko Niša u dužini od 22,4 km, za brzine od 160 km/h.

Radovi će obuhvatiti gradnju zgrada i objekata u tri železničke stanice (Stanica Niš Sever, Stanica Pantelej, Stanica Vrežina), skretnica Prosek i PS Pantelej, zatim, izgradnju obilaznice, izgradnju četiri mosta ukupne dužine 143,92 m, jedanaest podvožnjaka, tri nadvožnjaka, propusta, putničkih podvožnjaka (Stanica Niš Sever, Stanica Pantelej, Stanica Vrežina), potpornih zidova i ograda za zaštitu od buke, piše eKapija.

Predmet tendera je i rekonstrukcija pruge na deonici Crveni Krst-Pantelej, izmeštanje lokalnih puteva, izgradnja pristupnih puteva i izmeštanje državnog puta Niška Banja-Prosek, kao i hidrotehnički i elektro radovi.

Trajanje ugovora ograničeno je na 2 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com