PROMENE NAKON KRALJIČINE SMRTI IDU DO NAJSITNIJIH DETALJA Oko 620 brendova je sada primorano da menjaju ambalaže, a evo i zašto

Brendovi hrane i pića, uključujući “Heinz”, “Twinings”, “Gordon’s”, “Bollinger” i druge, moraju da uklone kraljevske naloge za svoje proizvode i ponovo se prijave za kralja Čarlsa III.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

potrosaci kupovina trgovina

Foto: shutterstock

potrosaci kupovina trgovina

“Heinz” je primoran da promeni dizajn svojih kultnih boca kečapa nakon smrti kraljice Elizabete II.

Blic preporučuje

Proizvođač kečapa je među 800 brendova hrane i pića koji sada moraju da uklone svoje kraljevske naloge iz proizvoda, prenosi The mirror.

Ikonični artikli od “Heinz” kečapa, “Twinings” čaja i “Bollinge” šampanjca do prodavnica kao što su “Fortnum & Mason” i “Vaitrose” moraće da skinu željeni grb pokojnog monarha, ponosno i istaknuto istaknut na njihovoj ambalaži ili na ulazima u prodavnice.

Foto: Tanjug / AP / Ringier

Kraljevski nalog je dokument koji omogućava kompaniji da koristi kraljevski grb na proizvodima i u marketingu u zamenu za snabdevanje robom i uslugama kraljevske porodice.

Karakteristična slika kraljevskog grba prikazuje lava Engleske, jednoroga Škotske i štit podeljen na četiri četvrtine praćen rečima „po imenovanju Njenom Veličanstvu Kraljici“.

U slučaju “Heinz kečapa”, ovaj simbol je bio prikazan na vrhu i prednjoj strani njegovih boca koje se prodaju u Velikoj Britaniji.

Prema Kraljevskom udruženju vlasnika naloga (RVHA), nalozi su postali nevažeći kada je kraljica umrla.

Brendovi sada moraju da ih uklone i ponovo se prijave kralju Čarlsu III i dokažu da kraljevsko domaćinstvo redovno koristi njihove proizvode.

Godišnje se izdaje oko 30 kraljevskih naloga, a isti broj se povlači.

RVHA je rekla: „Između ostalog, od kandidata se takođe traži da pokažu da imaju odgovarajuću politiku zaštite životne sredine i održivosti i akcioni plan.

Brendovi i kompanije za hranu i piće za koje je pokojna kraljica Elizabeta II izdala naloge uključuju “Cadburi”, “Coca-Cola”, “Premier Foods”, “Unilever”, “British Sugar”, “Britvic”, “Martini”, “Dubonnet”, “Johnnie Walker”, “The Famous Grouse” vlasnika “Matthev Gloag & Son”, “Gordon’s” i “Pimova”.

Foto: Tanjug/AP

Oko 620 kompanija, uključujući “Bentlei”, “Jaguar Land Rover”, “Barbour”, “Burberri”, “Boots”, “Clarins”, “Molton Brovn”, “Hunter” i “Mappin & Vebb” za koje je njeno pokojno Veličanstvo kraljica izdalo naloge, imaju dve godine da ukinu proizvode koji nose kraljevski grb.

Udruženje nosilaca kraljevskog naloga saopštilo je da se može ponovo prijaviti novom kralju, ali moraju dokazati da „redovno i kontinuirano isporučuju proizvode ili usluge kraljevskim domaćinstvima najmanje pet godina od proteklih sedam godina“.

Velika Britanija je trenutno usred 12 dana žalosti uoči kraljičine državne sahrane, koja će se održati u ponedeljak, 19. septembra i koja je proglašena državnim praznikom.

Vlada kaže da će to omogućiti ljudima, preduzećima i drugim organizacijama da odaju poštu Njenom Veličanstvu dok obeležavaju poslednji dan perioda nacionalne žalosti.

Ovaj praznik će funkcionisati na isti način kao i ostali praznici, a radnici nemaju zakonsko pravo na slobodno vreme za njega, jer poslodavci mogu uključiti praznike kao deo prava na odsustvo radnika.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com