PROSEČNA SEPTEMBARSKA NETO PLATA IZNOSILA 74. 981 DINAR Veća za 15 odsto u odnosu na isti period prethodne godine

Prosečna septembarska neto plata u Srbiji iznosila je 74.981 dinar, što je u odnosu na isti mesec 2021. godine više za 15 odsto nominarno, a realno više za 0,9 procenata, objavio je Republički zavod za statistiku.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Prosečna meseečna bruto plata za septembar bila je 103.476 dinara, i takođe je nominalno veća za 15 odsto, a realno za 0,9 odsto na godišnjem nivou.

Blic preporučuje

Septembarska medijalna neto zarada je iznosila 57.392 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Rast bruto i neto zarada u periodu januar-–septembar 2022. godine, u odnosu na uporedni prošlogodišnji period, iznosio je 13,9 procenata nominalno, odnosno 2,7 odsto realno.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com