Putin potvrdio: 200 milijardi pre roka

Uprkos zastrašivanju nekih zapadnih zemalja, trgovina između Rusije i Kine će porasti za oko 25 odsto do kraja 2022. godine.

Izvor: B92.net

EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

To je izjavio danas ruski predsednik Vladimir Putin dodavši da će nivo od 200 milijardi dolara biti dostignut pre roka, prenosi Sputnjik internešenal.

“Uprkos nepovoljnim spoljnim uslovima, nelegitimnim ograničenjima i direktnom zastrašivanju nekih zemalja Zapada, Rusija i Kina su uspele da obezbede rekordne stope rasta međusobne trgovine. Do kraja godine će porasti za 25%. Pod takvom dinamikom, moći ćemo da dostignemo cilj od 200 milijardi dolara koji smo postavili za 2024. godinu pre roka“, rekao je Putin tokom razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom putem video veze.

Kina je spremna da gradi stratešku saradnju sa Rusijom i bude globalni partner za dobrobit naroda dve zemlje i u interesu svetske stabilnosti u uslovima teške međunarodne situacije, rekao je kineski predsednik Si Đinping.

„Suočeni sa teškom međunarodnom situacijom, spremni smo da gradimo stratešku saradnju, pružamo jedni drugima mogućnosti za razvoj, budemo globalni partneri za dobrobit naroda naših zemalja i u interesu stabilnosti širom sveta“, rekao je Si ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom video poziva, koji je preneo ruski TV kanal.

Lideri Rusije i Kine ranije su postavili cilj da udvostruče bilateralnu trgovinu, dovodeći je sa 100 milijardi dolara godišnje na 200 milijardi dolara do 2024. godine. Granica od 100 milijardi dolara je dostignuta 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com