Putin ukinuo ograničenja pojedinim međunarodnim bankama

MOSKVA –

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je uredbu o ukidanju specijalnih ekonomskih mera, koje su uvedene u martu kao odgovor na sankcije, za jedan broj stranih investicionih fondova i razvojnih banaka, navodi se u uredbi objavljenoj danas u zvaničnom onlajn registru zakonodavnih informacija.

ekonomija, profit, berza, banka, kredit, zaduzivanje, analiza, rast, trgovina, trgovanje, kapital, budzet, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, novac, dug, dugovanje, finansije, oporezivanje, euro, dolar, dinar, pixabay

Među njima su i Azijska banka za infrastrukturna ulaganja, Međunarodna banka za ekonomsku saradnju, Međunarodna investiciona banka, Rusko-kirgiški razvojni fond i BRIKS Nova razvojna banka (NDB), preneo je TASS.

Konkretno, oni neće biti predmet postupka za transakcije uspostavljene u skladu sa uredbom predsednika od 1. marta o posebnim ekonomskim merama.

Pored toga, ove banke i investicioni fondovi su izuzeti od zabrane transakcija u stranoj valuti koje, između ostalog, uključuju deponovanje deviza od strane ruskih rezidenata na račune otvorene van Rusije.

Štaviše, pomenutim razvojnim bankama i investicionim fondovima ukidaju se i neka druga ograničenja koja su predviđena merama preduzetim kao odgovor na neprijateljske poteze SAD i zemlje i organizacije koje su im se pridružile.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com