Putin: Ukinuto

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je uredbu o ukidanju specijalnih ekonomskih mera.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/SERGEI BOBYLEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

EPA-EFE/SERGEI BOBYLEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je uredbu o ukidanju specijalnih ekonomskih mera, koje su uvedene u martu kao odgovor na sankcije, za jedan broj stranih investicionih fondova i razvojnih banaka, navodi se u uredbi objavljenoj u zvaničnom onlajn registru zakonodavnih informacija.

Među njima su i Azijska banka za infrastrukturna ulaganja, Međunarodna banka za ekonomsku saradnju, Međunarodna investiciona banka, Rusko-kirgiški razvojni fond i BRIKS Nova razvojna banka (NDB), preneo je TAS S.

Konkretno, oni neće biti predmet postupka za transakcije uspostavljene u skladu sa uredbom predsednika od 1. marta o posebnim ekonomskim merama.

Pored toga, ove banke i investicioni fondovi su izuzeti od zabrane transakcija u stranoj valuti koje, između ostalog, uključuju deponovanje deviza od strane ruskih rezidenata na račune otvorene van Rusije.

Štaviše, pomenutim razvojnim bankama i investicionim fondovima ukidaju se i neka druga ograničenja koja su predviđena merama preduzetim kao odgovor na neprijateljske poteze SAD i zemlje i organizacije koje su im se pridružile.

Uredba o iznošenju gotovine veće od 10.000 dolara

Ruska Centralna banka je ovlašćena da izdaje dozvole za iznošenje stranog novca u gotovini koji prelazi iznos od 10.000 dolara, na osnovu uredbe ruskog predsednika Vladimira Putina objavljenog na portalu pravnih informacija.

Početkom marta, Rusija je zabranila povlačenje gotovine iz zemlje koja prelazi 10.000 dolara, preneo je TAS S.

Predsednik Rusije je uredbom dao Centralnoj banci ovlašćenje za izdavanje dozvola za izvoz većih suma novca od tog iznosa.

Kako se navodi u uredbi, dozvole se izdaju u slučajevima i u skladu sa postupkom koje utvrdi Upravni odbor Centralne banke Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com