RADNICI AMAZONA ODRŽALI PRVI ŠTRAJK U VELIKOJ BRITANIJI Bune se zbog plata i uslova i rada

Radnici Amazona stupaju u štrajk u Britaniji, piše CNBC, i taj potez označava prvu formalnu akciju radnika u ovoj zemlji.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Steven Senne / Tanjug/AP

Akcija 24-časovnog štrajka počela je u sredu, minut posle ponoći.

Blic preporučuje

Očekuje se da će štrajkači tokom dana protestovati ispred lokacije kompanije u Koventriju, u centralnoj Engleskoj. Sindikat GMB, koji predstavlja uključene radnike, rekao je da očekuje da će se stotine zaposlenih odazvati.

Osoblje je, navodi se, nezadovoljno povećanjem plate od svega 50 penija (56 američkih centi) po satu, što je ekvivalentno 5% i znatno ispod inflacije.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez / Tanjug/AP

Amazon je uveo povećanje zarada prošlog leta, međutim, radnici u skladištu kažu da to ne uspeva da dostigne rastuće troškove života.

Oni žele da kompanija plaća minimalno 15 funti po satu. Drugim rečima, žele bolje uslove za rad. Žalili su se i na dugo radno vreme, kao i na “agresivno praćenje” zaposlenih.

(CNBC)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com