RAZMATRA SE ZABRANA RUSKOG ALUMINIJUMA Diskusija na ovu temu u Beloj kući traje nedeljama

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena razmatra potpunu zabranu ruskog aluminijuma kao odgovor na rusku vojnu eskalaciju u Ukrajini.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Aluminium

Foto: shutterstock

Aluminium

Bela kuća razmatra potpunu zabranu, odnosno podizanje carina na nivo koji bi u praksi predstavljao zabranu, ili sankcionisanje kompanije “Rusal”, koja proizvodi ruske metale, navodi se u tekstu uz citiranje neimenovanih lica uključenih u proces odlučivanja.

Blic preporučuje

Navodi da se Bela kuća uzdržala od uvođenja sankcija “Rusalu” na početku rata zbog straha da bi to moglo poremetiti globalne snabdevače.

U tekstu se dodaje da je sve manje proizvoda koje SAD i ukrajinski saveznici mogu da zabrane u ovom trenutku i da diskusija u Beloj kući o ovoj temi traje nedeljama.

Bela kuća, američko Ministarstvo finansija i “Rusal” za sada nisu odgovorili na zahtev da prokomentarišu ove navode.

(Bloomberg)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com