RGZ: Lažni sindikati u RGZ javno priznali da su lagali predsednika Vučića i građane

Narodna izreka kaže „U laži su kratke noge“ a stara latinska „Lažljivac mora da ima dobro pamćenje“, navodi RGZ u saopštenju i dodaje da su otvorenim pismima predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću lažni sindikati u RGZ svima razotkrili sopstvenu obmanu navodeći suprotne i neistinite podatke.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Jelena Žigić / RAS Srbija

„Broj nerešenih predmeta do kraja godine (2020) može doći do milion!!!“ pišu lažni sindikati u RGZ-u predsedniku Republike Srbije 2.10.2020. godine naglašavajući dramatičnu situaciju. Pola miliona nerešenih zahteva u Katastru, pišu isti sindikati predsedniku Republike Srbije 9.10.2022, dve godine kasnije, sa istim scenariom – ističu u RGZ u saopštenju.

Blic preporučuje

Kako kažu, podaci o broju aktivnih predmeta su javno dostupni od sredine 2020. godine do danas na sajtu Republičkog geodetskog zavoda. Republički geodetski zavod je jedina državna institucija koja takve podatke javno objavljuje. Istina je da je 2020. bilo 704.655 aktivnih predmeta sa jasnom tendencijom pada dok je danas taj broj 425.171.

– Sličnim lažima kao što je ova su inicirali i veliki broj raznih vanrednih inspekcija, nadzora, revizija, kontrola i istraga koje su od strane državnih organa sprovođeni prethodnih godina i koje nisu našle nikakve nepravilnosti u radu Republičkog geodetskog zavoda. Zbog ovakvog ponašanja, neistina i urušavanja ugleda RGZ-a podignuto je više krivičnih prijava protiv predstavnika navedenih sindikata koji da umesto dokažu svoje navode pred sudom, izbegavaju zakazana ročišta nadajući se zastarelosti postupka. Njihove namere su prepoznali zaposleni u katastru pa danas ovi sindikati imaju nekolicinu članova zbog čega ih zaposleni i nazivaju lažnim sindikatima – navode u RGZ i nastavljaju:

Ovim saopštenjem želimo da upoznamo javnost da postoje sinhronizovani pritisci, koji su u poslednje vreme intenzivirani, na važnu instituciju koja vodi registar imovine građana Srbije.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com