Rublja PALA PREMA DOLARU prvi put u poslednje tri nedelje

Ruska rublja je oslabila danas na ranom trgovanju na Moskovskoj berzi, skliznuvši na nivo od 62 rublje za doral prvi put u poslednje skoro tri nedelje, pod pritiskom geopolitičkih rizika.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: shutterstock

Geopolitički rizici i sankcije pogađaju rusko tržište kapitala poslednjih nedelja otkako je predsednik Vladimir Putin krenuo s aneksijom četiri ukrajinska regiona nakon što je Moskva organizovala na tim teritorijama referendume, koje su Kijev i zapadne vlade proglasile nezakonitim i prinudnim, prenosi Rojters.

Blic preporučuje

Kijev su rano jutros potresle detonacije nakon što je tokom vikenda u snažnoj eksploziji oštećen ključni most koji povezuje Rusiju i poluostrvo Krim, koje je 2014. godine pripojeno Rusiji.

Na trgovanju do 6:26 časova po srednjoevropskom vremenu, rublja je bila u padu za 1,1 odsto u odnosu na dolar na 61,72 rubalja, a prethodno je potonula na 62 rublje za dolar prvi put od 21. septembra.

Ruska valuta je takođe uzgubila 0,9 posto vrednosti prema evru i trgovala se po kursu od 60,42 rublje za evro, a oslabila je i prema kineskom juanu za 1,2 procenta na 8,60.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com