Rukovodstvo Pošte Srbije razgovoralo o saradnji sa Amazonom

Sa predstavnicima Amazona razgovarali su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Kostić, saopštila je Pošta.

posta, srbije, amazon, sastanak, saradnja

Precizira se da je na sastanku razgovarano o tome da cene poštarina za ovaj region budu duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima.

“Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a. Između ostalog, na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ova američka

multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu”, navodi se u saopštenju Pošte Srbije.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu “Western Balkan Regional Commercial Conference and Busineš-to-Busineš Event”, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu sa Ambasadom SAD i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma.

Konferencija je okupila 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama,energetici i čistoj tehnologiji, a više od 160 regionalnih kompanija danas je bilo u prilici da održe bilateralne sastanke sa istaknutim američkim kompanijama, napominje Pošta.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com