Rusija nudi alternativu: Spremni smo

Predsednik vlade Ruske Federacije Mihail Mišustin rekao je da je Rusija spremna da po razumnim cenama isporuči žito svim zainteresovanim zemljama.

Izvor: Tanjug

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

“Bez obzira na budućnost Crnomorske inicijative, s obzirom na ovogodišnju žetvu, Rusija je spremna da obezbedi do 500.000 tona žita besplatno zemljama kojima je to najpotrebnije, kao i da isporuči žito po razumnim cenama svim zainteresovanim državama“, rekao je Mišustin tokom video konferencije u okviru Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS), prenosi TASS.

On je istakao da će Moskva nastaviti dijalog sa predstavnicima Ujedinjenih nacija i Turske kako bi se obezbedio dogovor o žitu.

“Ukrajinska strana je krajem prošle nedelje izvela teroristički napad na ruske brodove i civilna plovila u Sevastopoljskom zalivu. Trenutno je nemoguće garantovati bezbednost humanitarnog koridora, a mi smo bili prinuđeni da suspendujemo učešće u sporazumu o žitu“, naveo je Mišustin.

Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u Inicijativi nakon napada dronovima u Sevastopolju.

Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu, uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske, rezultirao je izvozom miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.

Pročitajte više:

Putin: “Dobio sam izveštaj”; “Brzo će”

Cena skočila: Turska poručila Rusiji da preispita svoju odluku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com