Sada je više nego ikada važno da se dobro informišete o bankarskim kreditima

Tekst objavljen: 11.10.2022 17:10        

Kupovina kredita od banke ne mora da predstavlja rizik, čak ni u današnje vreme. Ali, bitno je da pre nego što se odlučite za kredit – dobro informišete

Sada je više nego ikada važno da se dobro informišete o bankarskim kreditima

Rast kamatnih stopa u Evropi i kod nas ne prestaje da brine građane i uzbuđuje javnost. 

Pitanje koje se najčešće čuje glasi: “koliko će ovo još da raste?”. Građani brinu, naročito ako su trenutno otplaćuju kredite koji su vezani za evro, a pritom imaju i varijabilnu kamatnu stopu. Rast euribora i njegove promene možete pratiti na ovom linku, ali pitanje šta može da se očekuje u budućnosti ostaje aktuelno do daljnjeg.

„Predviđanja u finansijskom sektoru moguća su najdalje do dve, tri nedelje, ne dalje. Turbulentna su dešavanja, ali najbitnije je da ništa neće biti strašno. Teško je proceniti euribor jer on zavisi od nekih drugih stvari na tržištu. Konkretno, sada se dešava da centralne banke dižu svoje referentne kamatne stope, poskupljuju cenu novca. To se reflektuje na euribor, koji je svima koji su podigli stambene kredite u ugovoru. Teško je proceniti gde će da se zaustavi“ – izjavio je za domaće medije Dušan Uzelac, osnivač portala Kamatica.

Dakle, šta ovo konkretno može da znači za sve koji planiraju da od banke kupe keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit?

Svi kojima je neophodan kredit, treba prethodno da se dobro informišu o mogućnostima podizanja istog kod banke. Sada su prave infromacije vrednije nego ikada pre.

Potrebno je da saznate sve što možete o sledeće četiri stvari:

  • vašoj kreditnoj sposobnosti
  • ponudi svih kredita na tržištu
  • uslovima kredita (tu spada i vrsta kamate)
  • ceni kredita koji planirate da kupite

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukoliko dobro odradite ovaj “domaći zadatak” pre nego što odete u banku – onda gotovo sigurno nećete morati da brinete o otplati kredita u narednom periodu.

Ako znate:

onda nemate razloga za bilo kakvu brigu da bi sa vašim kreditom moglo da se dogodi nešto neplanirano, a pod tim podrazumevamo da ćete morati da vraćate banci više od previđene sume novca.

Ako vam treba keš kredit, kredit za refinansiranje ili stambeni kredit, Kamatica savetnik će vam pomoći da nađete najpovoljnije rešenje. Takođe, naši savetnici vam pomažu iako su vam samo potrebne informacije o procesu podizanja kredita ili o samim kreditima. 

Važno je da imate pravu informaciju, a kada imate sve informacije – odluka je na vama.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com