Samsung navodno smanjuje proizvodnju telefona zbog manje potražnjeNajveći svetski proizvođač smartfona prema pisanju Reuters-a je smanjio proizvodnju, što je posledica globalnog pada potražnje uzrokovanog ekonomskim neprilikama, odnosno smanjenom potrošnjom na elektroniku usled inflacije i ulaska u recesiju nekih svetskih privreda.

Samsung-ova fabruka Thai Nguyen u Vijetnamu proizvodi upola manje smartfona koje je proizvodila prošle godine, kako prenosi Reuters prema dojavama zaposlenih. Samsung-ove dve fabruke u Vijetnamu godišnje isporuče 100 miliona smartfona, dok je prošle godine Samsung globalno isporučio oko 272 miliona smartfona. Reuters ostavlja mogućnost da je Samsung proizvodne kapacitete iz Vijetnama zamenio nekim drugima u Južnoj Koreji ili Indiji, ali to nisu uspeli da potvrde.

Nedavno je objavljeno da Samsung na skladištu ima čak 50 miliona neprodatih smartfona jer je proizvodni cilj za 2022. bio 334 miliona uređaja očekujući veću potražnju, a ispostavilo se da je u trenutnoj godini potražnja manja od očekivanja. Imajuć toliku količinu uređaja na skladištu takođe može biti jedan od razloga navodne manje proizvodnje.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com