Severna Koreja konačno priznala?

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un danas je održao sastanak vladajuće Radničke partije na kojem je razgovarano o unapređenju ekonomije i poljoprivrede.

Izvor: Tanjug

Foto: shutterstock/john smith williams

Foto: shutterstock/john smith williams

Kako navodi Rojters, stručnjaci iz mnogih zemalja ocenjuju da se nestašica hrane pogoršala u Severnoj Koreji u poslednje vreme, kao posledica sankcija i karantina zbog virusa kovid 19.

Severnokorejski državni medij KCNA preneo je ranije da je sastanak ”veoma važan i hitan zadatak uspostavljanja ispravne strategije za razvoj poljoprivrede”.

Rojters navodi da postoji mogućnost da se situacija sa količinama hrane u toj zemlji pogoršala, i prenosi reči zvaničnika iz Seula da ovaj sastanak defakto znači priznanje da u Severnoj Koreji vlada ozbiljna nestašica hrane.

Američki portal specijalizovan za dešavanja u Severnoj Koreji, North38, tvrdi da je ”dostupnost hrane verovatno pala ispod najnižeg minimuma u pogledu ljudskih potreba” i da je nestašica hrane najgora još od velikih gladi iz devedesetih godina prošlog veka.

Severna Koreja je pod veoma strogim međunarodnim sankcijama zbog programa nuklearnog naoružanja i balističkih raketa, a poslednjih godina njena ograničena međunarodna trgovina našla se pod dodatnim opterećenjem zbog karantina i mera protiv širenja virusa kovid 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com