SRBIJA I KATAR OSNIVAJU POSLOVNI SAVET Prva sednica u martu, fokus na proizvodnji hrane

Privredne komore Srbije i Katara zajedno će predsedavati Poslovnom savetu Srbija – Katar čija će konstitutivna sednica biti održana u Dohi u martu sledeće godine. To je dogovoreno na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije sa Prvim potpredsednikom Privredne komore Katara, Mohamedom bin Tvar Al Kuvarijem koji je održan u prestonici Katara, saopštio je PKS.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Tanjug/AP

Čadež i Al Kuvari naglasili su da je privredna saradnja Srbije i Katara daleko ispod realnih mogućnosti, a jačanje poslovnih veza biće u fokusu dve poslovne asocijacije. Ocenjeno je da su veliki potencijali za saradnju u oblastima energetike, prehrambene, posebno mlekarske industrije, IT sektoru…

Blic preporučuje

Dogovoreno je da u martu 2023. privredna delegacija Srbije poseti Katar, kada će u Dohi biti održana i konstitutivna sednica Poslovnog saveta. Nakon toga se očekuje i poseta katarskih privrednika Srbiji.

Foto: shutterstock

Tokom posete Dohi predsednik PKS razgovarao je i sa Mubarakom Al Sahutijem potpredsednikom kompanije “Hasad fud” koja se bavi prometom i kontrolom kvaliteta prehrambenih proizvoda. Al Sahuti, čija će kompanija biti član Poslovnog saveta Srbija-Katar, ukazao je na veliko interesovanje za investiranje u proizvodnju hrane u Srbiji.

(Izvor: eKapija)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com