Srbija i Katar osnivaju Poslovni savet

To je dogovoreno na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije (PKS) sa prvim potpredsednikom Privredne komore Katara, Mohamedom bin Tvar Al Kuvarijem koji je održan u prestonici Katara.

Kako je saopštila PKS, Čadež i Al Kuvari naglasili su da je privredna saradnja Srbije i Katara daleko ispod realnih mogućnosti, a jačanje poslovnih veza biće u fokusu dve poslovne asocijacije.

sastanak, sa, predstavnicima, hamad, medical, corporation, 800x482

Ocenjeno je da su veliki potencijali za saradnju u oblastima energetike, prehrambene, posebno mlekarske industrije, IT sektoru

Dogovoreno je da u martu 2023. privredna delegacija Srbije poseti Katar, kada će u Dohi biti održana i konstitutivna sednica Poslovnog saveta.

Nakon toga očekuje i poseta katarskih privrednika Srbiji.

Čadež je domaćinima čestitao i uspešnu organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu.

Tokom posete Dohi predsednik PKS je razgovarao i sa Mubarakom Al Sahutijem potpredsednikom kompanije Hasad fud koja se bavi prometom i kontrolom kvaliteta prehrambenih proizvoda.

Al Sahuti, čija će kompanija biti član Poslovnog saveta Srbija-Katar, ukazao je na veliko interesovanje za investiranje u proizvodnju hrane u Srbiji.

Čadež se sastao i sa predstavnicima Energoprojekta koji su ga upoznali sa poslovima na kojima rade u Kataru na vodosnabdevanju i elektrifikaciji.

Energoprojekt je glavni konsultant u projektu razvoja Severnog gasnog polja u Kataru koji će do 2026. povećati kapacitete izvoza gasa za 70 odsto.

Predsednik PKS imao je razgovore i sa menadžentom katarskog sistema za razvoj bolnica Hamad o saradnji u sektoru zdarvstvenih usluga, a za sutra je planiran i sastanak i predstavnicima Fonda za razvoj Katara, navedeno je u saopštenju PKS.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com