“Srbija voz” promenio ime: Evo kako će se preduzeće sada zvati

Preduzeće za prevoz putnika u železničkom saobraćaju Srbija voz zvanično je promenilo poslovno ime u – Srbijavoz ili preciznije Akcionarsko društvo za železnički prevoz putnika Srbijavoz Beograd. Kako su saopštili iz ove kompanije, ta promena stupila je na snagu od 10. novembra.

Foto: Miloš Cvetković / Ringier

“Srbija voz” promenio ime u “Srbijavoz”

Nekoliko dana pre ovog zvaničnog saopštenja, Ivan Bulajić, v. d. generalnog direktora Srbijavoza na svom instagram nalogu istakao je da je ovo izmenom Statuta kompanije učinjeno kako bi se otklonila nepravilnost zbog koje je do sada kompanija nosila ime Srbija voz a.d.

Blic preporučuje

– Time smo se prilagodili duhu srpskog jezika i dobroj poslovnoj praksi – naglasio je Bulajić u objavi.

Srbijavoz kao zasebna železnička kompanija postoji od 2015. kada je reorganizacijom železničkih delatnosti stvoreno nekoliko posebnih preduzeća, kao što su i Infrastruktura železnice Srbije i Srbija kargo.

(Izvor: eKapija)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com