SRBIMA U AUSTRIJI PO 500 EVRA “Deset čekova stiglo u koverti”: Jedini uslov prebivalište

Srbi koji žive i rade u Austriji dobili su po 500 evra pomoći od države zbog visoke inflacije. Novčana pomoć države stigla je na kućnu adresu u koverti u vidu vaučera, koji se mogu potrošiti u trgovinskim radnjama ili unovčiti u banci.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

1 koverat sa 80000 evra pronadjen na Presevu

Foto: Uprava carine

1 koverat sa 80000 evra pronadjen na Presevu

Za ovu vrstu naknade nije bilo potrebno izvršiti nikakvu prijavu, već je koverta sa obaveštenjem stigla na adresu svima koji imaju prijavljeno prebivalište u Austriji, uključujući i naše državljane.

Blic preporučuje

– Nije bilo potrebno da se prijavim za ovu vrstu pomoći a uslov je bio da ste legalno u zemlji odnosno da imate prijavljeno boravište ili državljanstvo. Vlada je ovu pomoć najavila još letos, i sada je krenula isplata. Na kućnu adresu mi je stigla koverta sa obaveštenjem da taj iznos mogu da podignem u pošti, što sam i uradila. Iznos od 500 evra isplaćen je u vidu čekova po 50 evra koji mogu da se potroše u prodavnicama za kupovinu ili da se unovče u banci – kaže za “Blic Biznis” Milka koja živi i radi u Austriji.

Podsetimo da je vlada Austrije još letos najavila novčanu pomoć građanima kao meru u borbi protiv inflacije, koja je u ovoj zemlji u julu dostigla skoro 10 odsto. Odluka je bila da se u septembru i oktobru isplati odraslima 500 evra, a mladima do 18 godina 250 evra, kao deo antiinflacionog bonusa.

Prema podacima poslednjim podacima svaki četvrti stanovnik Austrije, odnosno njih 2,24 miliona, ima strano poreklo, pokazuje Izveštaj o integraciji, prema kojem su Srbi na trećoj poziciji po broju kao etnička zajednica, iza Nemaca i Rumuna.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com