Šta vam je sve potrebno ukoliko želite da podignete kredit za izgradnju?

Tekst objavljen: 24.01.2023 17:10        

Imate prazan plac a želite svoju kuću? Možda jedna posebna vrsta kredita može da vam pomogne

Šta vam je sve potrebno ukoliko želite da podignete kredit za izgradnju?

Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja bi želela da živi u svom domu, ali da taj dom ne bude u nekoj zgradi, već da bude okružen baštom, lepim dvorištem, a možda i bazenom – onda vam klasični stambeni kredit kod banke ne može biti od velike pomoći. 

Banke stambene kredite najčešće odobravaju za kupovinu stanova, a za kuće valjda računaju da će se oni koji žele tako nešto – sami snaći za novac.

Pošto je situacija takva kakva jeste, svima koji žele kuću umesto stana ostaju dve opcije.Ukoliko se odlučite za keš kredit, onda ćete svakako imati nešto lakši put do novca. Gotovinske pozajmice kod banaka su, kao što je poznato, nenamenske, pa novac koji dobijete od banke možete da potrošite na šta god želite.

Ta činjenica, plus podatak da je za keš kredit potrebna manja dokumentacija, idu u prilog ove pozajmice. Sa druge strane, pitanje je koliko novca će vam banka odobriti ako je u pitanju ova vrsta pozajmice, tj. da li će vam biti odobren pun iznos koji vam je potreban. Sa druge strane, krediti za izgradnju, kada ih banka odobri, dobijaju se po nižoj kamati i, po pravilu, sa većim iznosem novca u odnosu na keš kredite.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukoliko se odlučite za kredit za izgradnju, treba da znate da će čitav proces potrajati nešto duže nego kod keš kredita. 

Dodatno, treba znati da će vam banka tražiti dosta detaljnu dokumentaciju i različite garancije pre podizanja ovog kredita. Ako vas sve ovo odbija od kredita za izgradnju i odlučite se za keš kredit – to je sasvim u redu. Ipak, ukoliko ne možete da dobijete dovoljno novca putem keš kredita, onda pažljivo pročitajte ostatak teksta u kome govorimo o tome šta će vam sve od dokumentacije biti potrebno ukoliko odlučite da aplicirate za kredit za izgradnju.

Dokumentacija koju će vam za ovaj kredit tražiti u svakoj banci podrazumeva sledeće:

  • Lokacijska dozvola
  • Pravosnažno rešenje o građevinskoj dozvoli
  • Predmer i predračun radova
  • Prijava početka i izvođenja radova
  • Ugovor o izvođenju radova ili fakture za građevinske radove


Kada prikupite sve ovo, onda ste spremni za apliciranje za ovaj kredit, a ukoliko vam je potrebna pomoć pri izboru najpovoljnijeg keš kredita, kredita za refinansiranje ili stambenog kredita, Kamatica savetnik je najbolje rešenje za vas.

Ovakve i slične savete možete pročitati i u našem newsletter-u.

Formular za Kamatica savetnika

Nakon popunjenog formulara će vas kontatirati Kamatica savetnik sa kojim možete porazgoravati bez ikakve obaveze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com