SUTRA ISPLATA DECEMBARSKE PENZIJE Novac na računima najbrojnije grupe penzionera: Evo i kada na snagu stupa januarska povišica

Isplata decembarskih penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih počeće sutra, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Penzioneri, novac RAS Shutterstock

Foto: Shutterstock, Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Penzioneri, novac RAS Shutterstock

Reč je o najbrojnijoj kategoriji penzionera koja čini oko 85 odsto od ukupnog broja penzionera i čiji prosek primanja je veći od korisnika iz kategorije samostalnih delatnosti i poljoprivrednih penzionera.

Blic preporučuje

Penzije će od sutra početi da pristižu onima koji ih primaju preko tekućih računa a od srede penzionerima kojima primanja stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Veće penzije tek od sledećeg meseca

Iznos na čeku biće isti kao i prilikom prethodne isplate a povišica stiže za mesec dana kada sledi isplata penzija za januar.

Podsetimo, penzionerima od 1. januara sleduje novo povećanje primanja od 12 odsto i taj procenat biće primenjen linearno na sve penzionere bez obzira na visinu penzije.

Prethodno, tokom decembra naši najstariji grašani dobili su povećanje od oko 9 odsto. Prosečna penzija od 30.965 dinara, nakon ukupnog povećanja biće veća za 6.255 dinara.

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com