Sutra se obeležava osam godina javnih beležnika u Srbiji: Pozovite za besplatan savet

Tekst objavljen: 14.09.2022 12:55        

Javni beležnici obeležiće sutra osam godina od uspostavljanja javnobeležičkog sistema u Republici Srbiji, organizovanjem telefonskog savetovanja za građane

Sutra se obeležava osam godina javnih beležnika u Srbiji: Pozovite za besplatan savet

Tim povodom Javnobeležnička komora Srbije poziva građane da se jave sutra od 11 do 14 časova i postave pitanje uživo u razgovora sa javnim beležnicima.

Predsednik JKS Srbislav Cvejić istakao je da očekuje veliki odziv građana, kao i da će javni beležnici odgovoriti na veliki broj pitanja, navodi se u saopštenju Javnobeležničke komore Srbije (JKS).

“Siguran sam da ćemo uspeti da razrešimo neke nedoumice koje su prirodne s obzirom na to da je naša profesija u Srbiji uspostavljena pre svega osam godina”, rekao je Cvejić.

Predsednik JKS je dodao da su javni beležnici zauzeli značajno mesto u pravnom sistemu i za kratko vreme uspeli da ispune najvažnije zadatke postavljene pred njih, poput rasterećenja sudova i uvođenja kontrole u pravni promet.

“Ovom i sličnim akcijama koje organizujemo, mi nastavljamo rad na jačanju našeg sistema. Jedan od ciljeva koji su nam izuzetno važni jeste da građani budu što bolje informisani o našoj delatnosti i načinu na koji doprinosimo jačanju pravne sigurnosti, što je značajno za svakog pojedinca i za naše društvo u celini”, istakao je Cvejić.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

JKS u saopštenju navodi da na ovaj način želi da doprinese opštoj informisanosti o ulozi javnih beležnika u pravnom sistemu, o nadležnostima u poslovima oko prometa nepokretnosti, overi potpisa i prepisa, overama punomoćja i opoziva punomoćja, javnobeležničkim zaveštanjima, načinu poveravanja ostavinskih postupaka javnim beležnicima i svim drugim eventualnim dilemama vezanim za njihove nadležnosti.

Iz JKS-a podsećaju da su prve 94 kancelarije javnih beležnika u Srbiji otvorene 1. septembra 2014. godine, sa zadatkom da jačaju pravnu sigurnost, rasterete sudove, ubrazaju i kontrolišu pravni promet, kao i da danas u Srbiji ima 227 javnobeležničkih kancelarija, a ovaj sistem se u prethodnim godinama ubrzano razvijao i u obimu nadležnosti.

Građani mogu da se jave na telefonske brojeve 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com