Sve o novom Samsungovom čipu: Ovo se krije u srcu Galaxy A serije

Samsung je već predstavio Galaxy A55 telefon koji je došao sa novim čipom ali malo šta se detaljno znalo o njemu. Sada je sama kompanija dala informacije sa više detalja a o čipsetu koji pokreće tradicionalno vrlo traženu Galaxy A seriju telefona.

Galaxy A55

Foto: Ustupljene fotografije

Galaxy A55

U pitanju je 4 nm Exynos 1480 čipset. Ima Xclipse 530 GPU, zasnovan na AMD RDNA arhitekturi, prvoj platformi srednjeg opsega koja koristi ovu tehnologiju. Kako objašnjavaju iz Samsunga, on ima 53 posto brže performanse GPU u poređenju sa prošlogodišnjim Exynos 1380.

Blic preporučuje

Samsung kroz Exynos 1480 takođe uvodi napredne mogućnosti u obradi slika i grafike, što bi naročito trebalo da se oseti kod video igara ili nekih intenzivnijih aplikacija, a sve to kroz funkcije Variable Rate Shading (VRS) i Super Resolution.

Razlika ej i u tome što Exynos 1480 ima osam jezgara. Exynos 1480 sadrži dva Cortex-A78 jezgra radne frekvencije od 2,75 GHz i šest Cortex-A55 jezgara koji rade na 2,0 GHz. Značajno unapređenje je i u odeljku za povezivanje, gde 5G ima brži tzv. downlink odnosno komunikaciju sa satelita ka Zemlji, a Wi-Fi sada podržava 6E.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com