Teslin konkurent Rivian POVLAČI SKORO SVA SVOJA VOZILA: “Delujemo hitno i oprezno”

Teslin izazivač Rivian Automotive, Inc. će povući 13.000 svojih vozila nakon što je otkrivena strukturna greška u proizvodnji u sedam automobila koje je kompanija objavila u mejlovima kupcima i osoblju.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: Michael Vi / Alamy / Profimedia

Glavni izvršni direktor RJ Scaringe napisao osoblju u petak u kojoj se navodi da zatvarač na prednjem zglobu volana „možda nije bio dovoljno zategnut“ kada su vozila proizvedena.

Blic preporučuje

“U retkim okolnostima, zatvarač je potpuno olabavio”, napisao je Scaringe. „Želim da ponovim da je ovo izuzetno retko, ali to potvrđuje zašto delujemo hitno i oprezno.

U izjavi za Insajder, portparol Rivijana rekao je da je opoziv dobrovoljan i da troškovi za izmenu promene „nije materijalni“. Pregledi vozila u servisnom centru Rivian trajali bi nekoliko minuta i bili bi besplatni, rekao je portparol.

„Opoziv neće uticati na proizvodnju, pošto je Rivian prestao da proizvodi vozila sa nedovoljno zategnutim spojnicama zgloba volana, tako da se ne očekuje da će se ovaj problem nastaviti“, rekao je portparol Rivijana za Insajder.

Rivian, kompanija koju podržavaju Amazon i Ford, susrela se sa izazovima ove godine, uključujući reakciju kupaca nakon što je podigla cene za prednarudžbe — i povukla se — u martu 2022. Kompanija je takođe otpustila 6% svoje radne snage i zabeležila niz tužbi akcionara u kojima se tvrdi da je kompanija veštački naduvala cenu svojih akcija i podcijenila svoje automobile.

Nakon teškog početka godine, kompanija je u trećem kvartalu zabeležila povećanje od 47% u isporuci automobila u poređenju sa drugim kvartalom.

Međutim, procene analitičara pokazuju da je Rivian zabeležio više od 3 milijarde dolara gubitaka tokom prve polovine 2022. godine, izvestio je Markets Insider.

( Biznis Insajder, Markets Insajder )

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini više od 100.000 ljudi. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com