Тродневна жалост у Србији

петак, 05.05.2023,  05:30 -> 09:53

Извор: РТС

Због трагедије у Основној школи “Владислав Рибникар”, од данас тродневна жалост у Србији. Заставе спуштене на пола копља, а све активности почињу одавањем поште минутом ћутања. Дан жалости и Републици Српској и у БиХ.

Поводом смртоносне пуцњаве у Oсновној школи “Владислав Рибникар” на Врачару, Влада Србије донела је одлуку да 5, 6. и 7. мај буду дани жалости у Србији.

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) саопштило је да пружаоци медијских услуга треба да емитују информацију о проглашењу тродневног Дана жалости и да у тим данима детаљно ускладе програмску шему.

У саопштењу РЕМ је навео да за време трајања Дана жалости, уместо хумористичких, забавних, ријалитија присилног окружења, фолклорних и других садржаја са забавном и народном музиком, медији емитују музику и емисије прикладне Дану жалости и ускладе детаљно програмску шему.

У складу са одредбама које се односе на начин обележавања Дана жалости, РЕМ препоручује емитовање уметничке и инструменталне музике молског тоналитета. 

Грађани широм Србије и региона одају почаст страдалима у ОШ “Владислав Рибникар” у Београду. 

Осморо ученика и радника обезбеђења убио је ученик те школе. Ранио је седморо – шест ученика и наставницу.

Од троје повређених ученика збринутих у Дечјој клиници у Тиршовој, два дечака са прострелним ранама ногу су добро и ускоро ће кући, док је девојчица са повредама главе и даље животно угрожена. Много је боље стање двоје ученика и наставнице, који су после рањавања збринути у Клиничком центру Србије.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com