Turska ima ideju: “Može. Nije nemoguće”

Gasovod Turski tok bi mogao da bude ojačan izgradnjom još jednog cevovoda u okviru procesa razvoja gasnog čvorišta u Turskoj.

Izvor: Tanjug

Ilustracija: Shutterstock/Deyana Stefanova Robova

Ilustracija: Shutterstock/Deyana Stefanova Robova

To je izjavio Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

“Iznoseći predlog da se izgradi gasno čvorište u Turskoj, (ruski predsednik Vladimir) Putin je imao u vidu oblikovanje nove energetske mape u ovom delu sveta na srednji i dugi rok, a Turska je najprirodnija geografska lokacija za to“, izjavio je Kalin za tv kanal Haberturk, prenosi agencija Tass.

“Imamo već Turski tok, on može malo da se ojača. Može da se izgradi još jedan gasovod, a zatim i potpuno nova energetska mapa od istoka do zapada i od severa prema jugu. Ovo nije nemoguće”, dodao je on.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je ranije rekao novinarima da gasovod Turski tok ima ozbiljan potencijal za proširenje ako to bude neophodno.

“Stvarno, Turska je trenutno jedan od najvećih primalaca ruskog gasa. Mi smo povezan s Turskom jednim od najvećih gasovodnih sistema, Turskim tokom, koji ima ozbiljan potencijal za proširenje, ako bude potrebno“, rekao je Peskov, navodi Tass.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com