U Bolonji otvoren Sajam poljoprivredne mehanizacije

Izloženo je 60 hiljada modela poljoprivrednih mašina, što ovaj sajam čini višestruko specijalizovanim događajem koji obuhvata kompletan agroindustrijski i agromehanički lanac i nudi rešenja za svaki model poljoprivrede.

emia

“EIMA je svetska referentna tačka za celi sektor, a tržište Srbije nam je itekako važno, jer ima dobru perspektivu i beleži kontinuirani rast”, rekla je za RTV Simona Rapastela, predsednica Udruženja italijanskih proizvođača poljoprivredne mehanizacije FederUnacoma, koje je i glavni organizator ovog sajma.

Inače, sajam se vratio na nivo pre pandemije i na njemu učestvuje 1.500 proizvođača iz 40 zemalja, a izložbeni prostor zauzima 128.000 kvadratnih metara.

Tehnološke inovacije i digitalizacija predstavljaju glavna obeležja EIMA, kao druge po veličini, evropske smotre poljomašina.

“EIMA je bogata sadržajima i događajima”, rekao je na ceremoniji otvaranja direktor bolonjskog sajma Đanpiero Kazoari i dodao da je sajam ponosan na saradnju FederUnacoma.

Otpornost sektora i dobra potražnja na stranim tržištima održavaju italijansku industriju poljoprivrednih mašina na visokom nivou, potvrđujući njenu vodeću ulogu u međunarodnim okvirima, ističu predstavnici italijanskih proizvođača.

Oni naglašavaju da su usled složenih globalnih okolnosti i rasta cena primarnih sirovina, cene poljoprivrednih masina uvećane za, u proseku, dvadeset odsto, ali da je tržište dobro snabdeveno i da nema kašnjenja u isporukama.

EIMA je i za naše privrednike mesto novih poslovnih mogućnosti i to zahvaljujući italijanskoj Agenciji za spoljnu trgovinu ICE, koja se pri italijanskoj Ambasadi u Beogradu bavi promocijom italijanske privrede i unapređenjem ekonomske saradnje između Italije i Srbije.

Intenzivne poslovne aktivnosti na bolonjskoj EIMA imaju predstavnici mehanizatorskih kompanija koje posluju u Srbiji kao i delegacija Novosadskog sajma.

Sajam poljoprivredne mehanizacije u Bolonji zatvara se u subotu, a naredni ce se održati 2024. godine.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com