UČITE OD NAJUSPEŠNIJIH Evo kako kvalitetno provesti vikend

Uspešni ljudi mnogo rade, ali to ne znači da nemaju vremena za odmor. Naprotiv. Oni vikend obično koriste za punjenje baterija i opuštanje. Aktivnosti kojima se zaposleni bave tokom dva slobodna dana umnogome utiču na produktivnost i kvalitet odluka koje donose. Evo nekoliko trikova najuspešnijih.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

.

Foto: shutterstock

.

Isključite se

Blic preporučuje

Vreme za odmor je dragoceno i treba ga, koliko god je moguće, provesti bez mobilnog telefona i interneta. Isključite ih u petak uveče i ponovo uključite posle 24 sata. Velika je verovatnoća da se u vašem životu ništa neće promeniti, a vi ćete uštedeti svoju energiju.

Ne padajte umorni na kauč

Ako radnu nedelju provedete trčeći, verovatno samo želite da što pre padnete na kauč. Ne radite to! Bolje rešenje je da se angažujete oko kupovine karata za dobru predstavu ili rezervacije za restoran. Iščekivanje prijatnog događaja podstiče nas da se osećamo srećno, čak srećnije nego tokom samog događaja.

Foto: shutterstock

Nemojte čitavog vikenda čistiti kuću

Ovo je najteže izbeći. Jedan od predloga je da pokušate da to obavite tokom radnih dana jer ćete tako imati vikend samo za aktivnosti koje volite. Drugo rešenje je da navijete sat do vremena kada planirate da sredite kuću i da se potrudite da posao završite dok ne čujete zvono. Čim to vreme istekne, prestanite sa čišćenjem.

Ne bacajte poslednjih 15 sati vikenda

Nedeljno popodne , veče i noć ne mora biti ispunjeno iščekivanjem ponedeljka. Uhvatite dan! Dobro rešenje je da u to vreme pravite sedeljke. Uživaćete, umesto da mislite na to šta vas sutra čeka na poslu.

(Huffington post/Lepota i zdravlje)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com