Vesić: Ukidamo konverziju u građevinarstvu

“Privreda je izuzetno osetljiva na sve poremećaje koji se dešavaju globalno, građevinska industrija posebno. Poremećaji cena logistike i građevinskih materijala su do te mere uticali na građevinsku industriju, koja je bila motor rasta BDP-a i razvoja, da se sada ona nalazi pred velikim izazovima”, istakao je Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju Privredne komore Srbije.

Vesović je podsetio na sastanku sa predstavnicima građevinskih kompanija da PKS neguje javno-privatni dijalog i da je to jedini način da se problemi privrednika preduprede i rešavaju, saopštila je Privredna komora Srbije.

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, poručio je da će se boriti za građevinsku industriju i da je spreman da čuje sve probleme sa kojima se suočava ta grana prvirede u Srbiji.

Pozvao je privrednike da u narednom periodu aktivno učestvuju u svim izmenama i dopunama zakona i poručio da im resorno ministarstvo stoji na raspolaganju za predloge i inicijative.

“Želim ispred svog resora da napravimo praksu da se međusobno viđamo i čujemo koji su problemi u ovom sektoru i pokušamo da ih rešimo”, poručio je Vesić privrednicima.

Ministar je rekao da će kao i danas, redovno održavati sastanke sa predstavnicima građevinske industrije i uz podršku Udruženja za građevinsku industriju PKS, dok su predstavnici kompanija imali priliku da ministru izlože probleme sa kojima se suočavaju i potencijalna rešenja i predloge. 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com