VLADA JE PRODUŽILA UREDBU O OGRANIČENJU CENA GORIVA Evo do kada će na pumpama važiti nove cene dizela i benzina

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte do 4. novembra i to za evrodizel u iznosu od 222 dinara za jedan litar i evro premijum BMB 95 u iznosu 178 dinara za jedan litar, saopštilo je Ministarstvo trgovine. Uredba je, inače, bila oročena na 31. oktobar, a ovim je njeno trajanje produženo.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Gorivo

Foto: Ale Ventura / PhotoAlto / Profimedia, Shutterstock / Ringier

Gorivo

Kako su naveli iz Ministarstva trgovine, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, obaveštavaju se privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava da su dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Podsetimo, Vlada Srbije je na sednici 30. septembra usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, kako su naveli, “imajući u vidu da je tržište još nestabilno i da je zato neophodno produžiti period važenja ograničenja cena tih proizvoda”, koja je oročena na period do 31. oktobra. Tada je izmenjena i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do kraja oktobra.

Do danas je bio oročen i Pravilnik o određivanju veleprodajnih cena, Odluka o smanjenju akciza i Odluka o zabrani izvoza dizela.

Vlada Srbije je inače u februaru prvi put uredbom ograničila cenu goriva, a od tada svakog petka Ministarstvo trgovine objavljuje cenu benzina i dizela koja će važiti u narednih nedelju dana, a za sada se još ne zna da li će Vlada Srbije produžiti važenje uredbe i na novembar.

(Izvor: Euronews.rs, Ministarstvo trgovine)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com