Vlada odobrila program poslovanja EPS-a i povećanje plata za 6 odsto

Vlada Srbije odobrila je trogodišnji program poslovanja EPS-a za period 2023-2025. godine i i prihvatila predlog da se zarade zaposlenih povećaju za šest odsto.

Izvor: Tanjug

Foto: shutterstock, ToskanaINC

Foto: shutterstock, ToskanaINC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima radnika Elektroprivrede Srbije – Sindikata “EPS – Kolubara”, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je upoznala predstavnike Sindikata “EPS – Kolubara” da je na današnjoj sednici vlade usvojen predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine.

Prihvatanjem tog predloga, zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije biće uvećane za šest odsto. Predstavnici sindikata “EPS – Kolubara” ocenili su povećanje kao dobru vest, ali i istakli da to nije zadovoljavajuće rešenje za osnovni zahtev jutrašnjeg protestnog skupa radnika “Kolubare”, održanog na “Tamnavi-Istok”, a to je veći rast zarada od planiranog. Premijerka je predložila nastavak razgovora tokom sledeće nedelje, posle konsultacija sa nadležnim ministarstvima.

Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da je uvek spremna na razgovor sa predstavnicima Sindikata “EPS – Kolubara”, te je zaključak sastanka da će naredne nedelje dijalog Sindikata i Vlade biti nastavljen.

Predsednica vlade podvukla je da je proteklih godinu dana najbolje pokazalo koliko je energetski sektor bitan za svaku državu i da će se njegova važnost, u izazovnim geopolitičkim okolnostima, sa godinama samo uvećavati. Ona je ponovila rešenost države za nastavak ulaganja u energetiku, unapređenje proizvodnje, uvećanje kapaciteta i naravno poboljšanje uslova rada za sve radnike, ali se sve ovo mora rešavati sistemski i prema planu, a nikako stihijski.

Predstavnici Sindikata “EPS – Kolubara” su zahvalili premijerki Brnabić na izdvojenom vremenu i spremnosti da ih sasluša i čuje probleme sa kojima se suočavaju, te su obe strane izrazile zadovoljstvo što će razgovori u ovom i sličnim formatima biti nastavljeni sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com