Vlada produžila važenje uredbi o hlebu i gorivu

Tekst objavljen: 27.11.2022 16:00        

Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine, trajaće mesec dana

Vlada produžila važenje uredbi o hlebu i gorivu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna tipa T-500, kojom jeograničenje cene ovog proizvoda produženo za još 90 dana,a u cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva.

Sa istim ciljem, Vlada Srbijeprodužila je trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata naftedo 31. decembra 2022. godine. Do istog datuma, produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte – olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa, članovi Vlade doneli su odluku o produženju privremene zabrane izvoza i iznošenja ove robe.

Odluka, koja će se primenjivati od 1. decembra 2022. godine,trajaće mesec dana. Danas je doneta izmenjena Odluka o privremenoj zabrani izvoza Evro dizela EN 590, kojom se ona pružava za još sedam dana.

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja kritične nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba stanovništva za povećanim snabdevanjem prouzrokovanim krizom na svetskom tržištu, Vlada Srbije donela je odluku o produženju zabrane izvoza ove robe, koja će se primenjivati od 1. decembra i trajati narednih mesec dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com