Vlada Srbije POSTAVILA NOVE VD DIREKTORE Uprave za agrarna plaćanja i Uprave za veterinu

Vlada Srbije razrešila je vršioca dužnosti direktora Uprave za agrarna plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Marka Kesića, sa obrazloženjem da mu je 5. novembra istekao mandat.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Đubrivo

Foto: shutterstock

Đubrivo

Za novog vršioca dužnosti direktora Uprave za agrarna plaćanja postavljena je Sanja Danilović sa mandatom od šest meseci, objavljeno je u Službenom glasniku Srbije.

Vlada je na istoj sednci postavila Miloša Petrovića za vršioca dužnosti direktora Uprave za veterinu u Ministarstvu poljoprivrede, na period od šest meseci.

Isplata za suncokret

Vlada Srbije usvojila je izmene Uredbe o utvrđivanju Programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima sucokreta roda 2022. godine, za šta je u budžetu Srbije poslednjim rebalansom planirano 4.666.442.000 dinara objavljeno je u Službenom glasniku Srbije.

Vlada je uredbu donela 15. decembra, a stupila je na snagu narednog dana. Uredbom su obezbeđena sredstva za isplatu razlike u ceni suncokreta između 65,2 dinara po kilogramu koju su utvrdile uljare i 73 dinara po kilogramu koliko su tražili proizvođači.

(Izvor: Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com