Vlada Srbije usvojila “Mapu puta” – stiže 165 miliona evra podrške

Na predlog Minstarstva rudarstva i energetike, Vlada Republike Srbije usvojila je “Mapu puta za podršku energetici”.

Izvor: B92.net

Time su se stekli uslovi za potpisivanje Finansijskog sporazuma sa Evropskom komisijom za IPA 2023, kojim će biti obezbeđeno 165 miliona evra direktne sektorske budžetske podrške za energetiku.

“Mapa puta usredsređena je na neposredne potrebe sa ciljem da se u ovim kriznim vremenima pruži podrška najugoženijim domaćinstvima i malim i srednjim preduzećima, ali i nastavi putem energetske tranzicije”, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović. Ona je još jednom zahvalila Evropskoj uniji što je u vreme svetske energetske krize prepoznala važnost podrške našoj zemlji i opredelila značajna finansijska sredstva.

Usvajanje “Mapa puta za podršku energetici” dodatno će učvrstiti insitucionalni odgovor države na energetsku krizu i od izuzetnog je značaja za dalje unapređenje energetske stabilnosti u Srbiji, naglasila je Đedović.

Dokument je usaglašen putem javnog konsultativnog procesa sa svim zainteresovanim stranama, javnim institucijama, organizacijama civilnog društva, Evropskom komisijom, kao i međunarodnim finansijskim institucijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com