Vučić: Do kraja 2023. direktna linija do Bakua

Predsednik Srbije Aleksadnar Vučič rekao je danas na kraju zvanične posete Azerbejdžanu da će do kraja 2023. godine biti uspostavljena direktna avioniska linija Beograd-Baku, što će biti dobro za tzurizam i za poslovne kontakte.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Foto: screenshot

“Treba vam tri sata i deset minuta do Bakua, da vidite prelepo mesto na Kaspisjkom jezeru. To je odlično za srpske turiste, odlično za biznis ljude, ali i za azerbejdžanske biznismene da posete Srbiju. Tako da, posle Čikaga u aprilu, još jedna važna i velika linija koju ćemo da organizujemo 2023. godine”, najavio je Vučić.

On je istakao da, kakav god pritisak bude vršen na predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva da otkaže podršku Srbiji i njenom teritorijalnom integritetu, ili da kaže nešto loše o našoj zemlji, on to neće da uradi.

“Isto je i sa mnom. Možete da tražite šta god hoćete da kažem protiv Azerbejdžana ja to neću da kažem i nema te sile koja će na to da me natera.

To su čvrsta, istinska, iskrena prijateljstva”, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da je Azerbejdžan sličan Srbiji po veličini, ali nešto veći po broju stanovnika i primetio kako je po poslednjem popisu broj stanovnika Srbije pao, ali manje nego što se očekivalo.

“Mi ćemo biti na oko 6,7 miliona, što je otprilike u apsolutnim brojevima isti pad kao kod Hrvata, a u poporcionalnom smislu mnogo manji, jer smo zanačajno veći. To nije dobra vest, ali je manje loša nego što smo se nadali”, rekao je Vučić.

Smatra da je ključni problem Srbije to što, bez pobzira na nivo fertilne baze, ima izrazito mali broj dece.

“Po tom pitanju moramo da radimo na svesti naših ljudi. Ne znam šta je u pitanju, ali očigledno je da nema veze sa bogatstvom, sa ljudskim pravima, sa svom našom brigom za žene preduzetnice. Najmanja stopa rađanja dece je tamo gde smo najbogatiji, na Vračaru, Starom gradu, Novom Beogradu”, istakao je Vučić.

Rekao je da je najveći pad broja stanovnika u Vojvodini, za oko 182.000 i naglasio da će zemlja morati da se narednih godina pozabavi time, inače neće imati smisla sve što se radi na njenom razvoju.

(Tanjug)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com