Вучић издао наредбу да се подигне борбена готовост ВС, наредио хитан покрет Војске у правцу административне линије

петак, 26.05.2023,  14:14 -> 15:04

Извор: Танјуг, Фонет, РТС

Председник Србије Александар Вучић издао је наредбу да се подигне борбена готовост Војске Србије на највиши степен. Припадници косовске полиције ушли су данас у зграду општине Звечан, користили су сузавац и шок-бомбе да растерају окупљене грађане.

Председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић потписао је наредбу о подизању борбене готовости јединица Војске Србије на највиши ниво, и наредио им хитан покрет у правцу административне линије са Косовом и Метохијом.

Министар одбране Милош Вучевић рекао је да је наредба издата нешто пре 14 часова, као и да је од тог тренутка Војска започела своје активности.

Наређен је хитан покрет према административној линији са КиМ, рекао је Вучевић телевизији Пинк у укључењу уживо из центра Београда.

Упозорио је да дешавања на северу Косова, где приштинска власт преузима зграде локалних самоуправа, нису игра, него да то угрожава безбедност свих у региону.

Војска ће, како је нагласио, апсолутно испунити наредбу Вучића и бранити суверенитет Србије и право на живот свих њених грађана.

Јасно је да се спроводи терор против српске заједнице на Косову, закључио је Вучевић.

Долазак специјалних јединица косовске полиције пратио је данас звук сирена у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку, које житељи тих средина активирају за алармирање на опасност.

Припадници косовске полиције ушли су у зграду општине Звечан, а сузавцем и шок-бомбама растерују окупљене грађане. Грађани у Лепосавићу поставили барикаде.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com