Vučić sa predstavnicima HBIS-a: Kompanija lane imala najveće prihode od kada je u Železari

Razgovoru je prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

vucic,, cen, bo

Vučić je u razgovoru izrazio zadovoljstvo što HBIS Grupa u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika, saopštila je pres služba predsednika.

Predstavnici HBIS-a obavestili su predsednika Vučića da je ta kompanija u toku 2021. godine u Srbiji ostvarila najviši nivo prihoda od preuzimanja Železare u Smederevu i da je prošle godine zabeležen rast od 84,5 odsto u odnosu na ostvarene prihode u 2020. godini.

Generalni direktor HBIS Smederevo, Song Sihai istakao je da je, uprkos energetskoj krizi i problemima u snabdevanju u celom svetu, ostvarena proizvodnja od 901.000 tone u toku prvih devet meseci 2022. godine.

Takođe, naveo je da obim izvoza te kompanije na tržište EU27 u toku prvih sedam meseci 2022. godine iznosi 397.000 tona, što predstavlja rast od 3,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ističući da su ostali dosledni po pitanju investicija u Srbiji, u kojoj su od 2016. godine do danas uložili 300 miliona evra, i to većim delom u projekte zaštite životne sredine, predstavnici HBIS Smederevo zahvalili su predsedniku Vučiću i predsedniku Kine Siju Đinpingu na razvoju odnosa dve zemlje i formiranom čeličnom prijateljstvu.

Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i najavio da će sa kineskim prijateljima nastaviti da radi na unapređenju i daljem razvoju odnosa dva naroda.

Takođe, iskoristio je priliku da uputi čestitke kineskom predsedniku Si Đinpingu na govoru održanom na XX Nacionalnom kongresu Komunističke partije Kine, kao i na ponovnom izboru na mesto predsednika države i stranke.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com