Вучић стигао авионом Ер Србије у Мостар: Нова авио-линија ће додатно повезати два народа

Председник Србије Александар Вучић изјавио је на аеродорму у Мостару, где је започео дводневну радну посету БиХ, да ће нова директна линија од Београда до тог града много значити за повезивање два народа, као и пословних заједница.

“Веома сам срећан због овога, јер је то од великог значаја и за Мостар и за Београд, као и за БиХ и Србију и за повезивање свих наших народа. Обичном народу да кажем да повратна карта Београд–Мостар кошта 104 евра”, рекао је Вучић.

Он је истакао да лет траје 40 минута, да авион има 108 места, као и да ће Ер Србија летети три пута недељно. Верујемо да ће доћи тренутак када ће Ер Србија летети и седам пута недељно, додао је Вучић.

Додао је да нема аутомобила којим може од Београда до Мостара да се потроши мање од 104 евра, као и да ће авионом грађани моћи да уштеде много времена, више од 10 сати.

Вучић је рекао да ће нова линија повећати контакте пословне заједнице и да ће бити све више бизнис партнера из Београда у Мостару и обрнуто.

“Задовољан сам што ћемо присустовати још једном сајму привреде у Мостару”, рекао је Вучић и нагласио да је то изузетно важан догађај.

Честитам нашим пријатељима што ту традицију одржавају, поручио је Вучић.

Додао је да верује да ће и са породицом лично да користи нову линију која је успостављена данас после 33 године и да су Београд и Мостар направили добар посао њеним успостављањем.

Истакао је да се радује и предстојећим састаницима у Мостару. 

“Много тога бих желео да видим, много тога новог да сазнам и да научим и уверен сам да сте направили добар посао. Хвала данас на дивном дочеку и ми ћемо то да узвратимо. Радујем се сусретима са другим нашим партнерима и са премијером (Андрејем) Пленковићем. Мене чека и наш најважнији партнер у претходним годинама – Мирослав Лајчак. Могу да мислим како се он мени радује, ма колико и ја њему. То вам на исто дође. Оно што сам ја у стању да кажем, то други нису и неће. Говорим оно што мислим, и знам да он то исто мисли. Ми се један другом осмехнемо. Шта мислимо у себи друга је ствар”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре на мостарском аеродрому. 

Рекао је да вечерас иде до Радобоље и оценио да ће то бити добро вече.

“Сутра ћу, ако буде пристојно време, да одем до Билеће, тамо су имали неких проблема, да помогнемо народу. Онда се враћам овде на Сајам привреде у Мостару. Хвала свима на дочеку”, рекао је он. 

Вучић је рекао да је сигуран да ће нова линија направити огроман успех.

Вучић је изјавио да ће у духу партнерских односа наставити да развија сарадњу од посебног значаја и за Београд и Мостар, БиХ и Србију.

Подсетио је да много тога, као и ова авио-линија, почиње од малих ствари, као што је Ер Србија пре 10 година почела обичном најавом, на коју су, како је додао, многи гледали без наклоности, говорећи да тиме само укидамо ЈАТ, а да данас та иста Ер Србија има циљ да у 2024. години превезе пет милиона путника и да само у Београд дође 10 милиона.

У прошлој години Ер Србија је превезла 4,2 милиона путника, подсетио је Вучић.

“Kренуло је много другачије, са минималним очекивањима, или никаквим”, рекао је Вучић и захвалио партнерима што су имали довољно визије и што су знали шта та авио-линија значи за Мостар, цео Херцеговачко-неретвански кантон, БиХ као и Беогад и читаву Србију. 

“Унапред могу да вам кажем да сам сигуран да ће ова линија да направи огроман успех, хвала на ангажману, хвала на томе што сте имали визију, што сте довољно мудрост имали да знате колико то значи за Мостар, за БиХ, за Београд и за Србију”, рекао је Вучић. 

Позвао је све грађане Србије да авионом посете породицу и фамилију у источној Херцеговини, у Требињу, Невесињу, општини Берковић, али и БиХ, да упознају долину Неретве, Јабланицу, Чапљину, Љубушки, Kоњиц, Посушје, све до Ливна и Дувна (Томиславграда).

“У сваком случају верујем да је то изузетна прилика, не само за туризам већ и за много више посла који ћемо да направимо. Поносан сам на чињеницу да смо овај договор постигли пре неколико месеци и да смо договоре и рокове поштовали”, казао је он.

Домаћинима је захвалио на изузетном гостопримству, посебно Драгану Човићу.   

“Хвала на свему, хвала на гостопримству, хвала на томе што се овде осећамо као код своје куће, као што и теби, Бојана, и свим другим нашим гостима желимо да се кад год дођете у Београд, Нови Сад, било који други град у Србији, осећате као код своје куће”, рекао је Вучић.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com