Wall Street: Pad indeksa, potonule deonice Alphabeta i Microsofta

Na Wall Streetu je u sredu S&P 500 indeks pao, nakon tri dan rasta, što je ponajviše posledica pritiska na tehnološki sektor, nakon slabijih nego što se očekivalo poslovnih rezultata Alphabeta i Microsofta. Dow Jones ojačao je 0.01 posto, na 31.839 bodova, dok je S&P 500 pao 0.74 posto, na 3830 bodova, a Nasdaq indeks 2.04 posto, na 10.970 bodova.

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Berza

Foto: shutterstock

Berza

Pad S&P 500 i Nasdaqa ponajviše je posledica pritiska na tehnološki sektor, nakon što su Alphabet i Microsoft izvestili o slabijim nego što se očekivalo poslovnim rezultatima u trećem tromesečju.

Cena deonice Alphabeta potonula je više od 9, a Microsofta više od 7.5 posto. Od 170 kompanija iz sastava S&P 500 indeksa, koje su dosad objavile izveštaje, njih oko 75 posto nadmašilo je očekivanja po pitanju zarada.

(See Biz)

Želite da vam “Blic Biznis” donosi najnovije i ekskluzivne informacije o ekonomiji i dešavanjima u svetu biznisa, da čitate o uspesima i padovima srpskih privrednika, ali i poslovima koji u Srbiji i svetu donose novu eru u biznisu. Postanite i vi deo kluba koji čini desetine hiljada menadžera. Prijavite se na newsletter i na mejlu očekujte najaktuelnije i najekskluzivnije informacije.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com