“Wine Vision by Open Balkan” i na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni

Vina i vinari Otvorenog Balkana, iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije, biće predstavljeni početkom aprila sledeće godine na najvećem svetskom sajmu vina, “Vinitaly” koji se po 55. put održava u Veroni.

Piše: Blic

Slušaj vesti

0:00/ 0:00

Wine Vision

Foto: PKS / Ustupljene fotografije

Wine Vision

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Unije komora Italije Andrea Prete dogovorili su da se na ovoj najprestižnijoj svetskoj vinskoj izložbi predstavi i „Wine Vision by Open Balkan“, regionalni sajam vina koji su prvi put zajedno organizovali Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

„Posle velikog uspeha našeg sajma vina koji smo u septembru organizovali u Beogradu, na kome je učestvovalo više od 350 izlagača ne samo iz regiona već iz čitave Evrope, sada idemo dalje. Zajedno sa našim partnerima iz Unije komora Italije dogovorili smo da se naš regionalni sajam vina predstavi tamo gde mu je i mesto – na najvećem sajmu vina na svetu ‘Vinitaly’ koji će se od 2. do 5. aprila održati u Veroni”, kaže Čadež.

Predstavljanje vina iz našeg regiona u Veroni nije jedina potrvda uspšene organizacije „Wine Vision by Open Balkan“. Prestižni evropski časopis „Falstaf” koji se bavi vinima i vinarstvom u decembarskom izdanju imaće opširni izveštaj sa sajma vina koji je nedavno održan u Beogradu. I ovo je još jedna prilika da se Evropa i svet upoznaju sa vinima i vinarima Otvorenog Balkana.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com